Landelijk Netwerk Reconnective Healing Foundational Practitioners & Reconnection-Certified Practitioners

Hoe werkt Reconnective Healing® in de praktijk?


Een sessie duurt bij elkaar ongeveer een uur en begint en eindigt met een kort gesprek. De individuele vragen die je hebt worden beantwoord.

Daarna neem je plaats op een massagetafel. Om de tafel te beschermen, vraagt de practitioner je je schoenen uit te doen. Je kunt het meest ontspannen als je op je rug ligt met je ogen dicht. Tijdens de sessie wordt er niet gesproken. Ontspan alsof je even een onverwachts rustmoment hebt, zonder dat je in slaap valt. Tijdens de sessie kun je van alles waarnemen uit verschillende lagen; wat je waarneemt verschilt van persoon tot persoon en heeft geen invloed op de werking van de energie.

De practitioner initieert de energie, en de energie kan dan zijn werk doen via haar/zijn handen, zonder dat je aangeraakt wordt. Je kunt erop vertrouwen dat de healing die je krijgt degene is die het meest van toepasssing is op dat moment voor jou. Probeer niet om de ervaring groter of sterker te maken of op een andere manier te veranderen. Je hoeft zelf niets te doen of te sturen; je kunt gewoon ontvangen.

Het is zoals bij de heling van een wond, waarbij het lichaam precies weet wat er nodig is voor de genezing. De intellegentie van de Reconnective Healing energie is groter dan wat wij zelf kunnen bevatten.

Hoe je de Reconnective Healing precies ervaart verschilt zoals gezegd van persoon tot persoon. Sommige mensen voelen bijna niets. Anderen ruiken, zien, horen en ervaren van alles. Niets voelen wil niet zeggen dat het dan niet werkt. Het voordeel van waarneming is dat je je bewust wordt van het bijzondere, het buitengewone, van deze energie. De energie doet altijd zijn werk, ook al ervaar je het niet bewust, en soms ben je je gedeeltelijk bewust van de werking. Soms word je je later pas bewust van veranderingen. Heling vindt plaats in een oogwenk – wat tijd vraagt is de acceptatie van de heling. De sessie werkt wekenlang door.

Na afloop vraag de practitioner  je wat je opgemerkt hebt tijdens de sessie zodat je de tijd hebt om in gedachten de sessie nog even langs te gaan in gedachten.

Ter voorbereiding van de sessie een aantal tips:

  • draag makkelijke, losse kleding die warm genoeg is, zodat je je kunt ontspannen (neem eventueel een extra vest of sokken mee);
  • gebruik geen parfum, shampoo of iets anders met een sterke geur, behalve deodorant (zodat je eventuele geuren tijdens de sessie goed kunt ervaren);
  • bij Reconnective Healing heb je geen last van kwetsbare energie zoals bij andere energie heling; het dragen van sieraden of voorwerpen met metaal is geen probleem, behalve als je er zelf last van hebt;
  • heb je contactlenzen? Neem dan spullen mee zodat je je lenzen tijdens de sessie uit kunt doen, het kan ongemakkelijk voelen om een half uur met je ogen dicht en lenzen in te liggen;
  • zet je mobiele telefoon uit tijdens de sessie zodat je niet gestoord wordt.

Kinderen 

Is je kind te jong of beweeglijk om op de tafel te liggen met de ogen dicht? Dan kan het kind bij een ouder op schoot zitten of wat spelen op de grond terwijl de heling plaatsvindt.

Aantal sessies

Reconnective Healing ® heeft geen regelmatige of wekelijkse bezoeken nodig. Het is geen therapie of coaching. Eric Pearl beveelt in de regel maximaal 3 sessies aan, om een verandering op te merken.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.